KissGézaÁltIsk
Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű
Nemzetiségi Általános Iskola
P1010592v2
Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű
Nemzetiségi Általános Iskola
P1010592v2
Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű
Nemzetiségi Általános Iskola
P1010592v2
Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű
Nemzetiségi Általános Iskola
Előző
Következő
 
PlayPause

Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola

2022/23 – II. félév

2023

Június


További képek a GALÉRIÁBAN


Képek a GALÉRIÁBAN

Május

Makkültetés – Május 22-én a 4.b osztály makkültetésen vett részt. Az ősz folyamán közösen szedett terméseket elültették és jelenleg is nevelgetik az osztályablakban. Kellemes és hasznos délutánt tölthettek el az egyik osztálytársuk (Ács Péter Zétény) szüleinek a csemetekertjében.

Ovisok látogatása – Május 19-én, pénteken az óvodások látogattak el iskolánkba. A leendő elsős tanító nénik tartottak számukra egy foglalkozást, mely során játékos feladatokat oldottak meg együtt az iskolás gyerekekkel.





Vigyázz rám, én vagyok az otthonod! – jeligével plakát készítést hirdettünk az alsó tagozaton a Föld napja alkalmából.




Fenntarthatósági témahét – alsós

Április


További képek a GALÉRIÁBAN





Költészet napja – alsós – Április 3-án a Költészet Napja alkalmából megrendezésre került a szavalóverseny. Az 1-2. évfolyamon 26, a 3-4. évfolyamon 18 tanuló vett részt.

Március

Petőfi 200 – alsós – Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából az alsó tagozaton háromfordulós versenyt hirdettünk. A költő életével, az 1848-49-es szabadságharccal, március 15-ével kapcsolatban tanulóink változatos feladatok megoldásával sok ismerethez jutottak.

Népzenei kalandozás Írországtól Skóciáig – Az idei ifjúsági bérlet utolsó hangversenyét március 28-án tartották az iskola aulájában a M.É.Z. együttes előadásában.




PÉNZ7 – alsós – Iskolánk az idei tanévben első ízben csatlakozott a PÉNZ7 elnevezésű országos témahéthez. Március 6-10 között alsó tagozaton a 3-4. osztályosok játékos formában ismerkedhettek meg a takarékosság, a pénzügyi tervezés témakörével.

Február


Alsós farsang – 2023
További képek a GALÉRIÁBAN

Hangverseny – 2023. 02. 22-én iskolánk tanulói hangversenyen vettek részt.

Január

Farsangi népszokások – A mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum két munkatársa, Bosnyák Mirjana néprajzos-muzeológus és Galán-Fazekas Ibolya múzeumpedagógus tartott zenés-táncos foglalkozás során a gyerekek magyar és horvát nyelven ismerkedhettek meg a farsangi népszokásokkal.

Olvasódélután az alsóban a Magyar Kultúra napja alkalmából – Minden osztályból több tanuló jelentkezett a mese felolvasására. A téma kötetlen: bármilyen mesét olvashattak a diákok.

b4st theme for WordPress