Kedves Látogató!
 

Köszöntjük honlapunkon!

Intézményünk - melynek 2017. január 1. óta a Szigetvári Tankerületi Központ a fenntartója - többcélú intézmény, általános iskolai és zenei alapfokú művészetoktatási intézményegységgel és tagintézményekkel rendelkezik.

 

Iskolánk, mely a város egyetlen általános iskolája, 8 évfolyamon két párhuzamos osztályban fogadja a tanköteles korú tanulókat a vonzáskörzetünkhöz tartozó kisközségekből is, zeneiskolánk kistérségi szinten biztosítja a növendékek zeneművészeti képzését.
 

A környékünkön élő nemzetiségi és etnikai igényeknek megfelelően a horvát nemzetiségi nyelvoktatás és magyar nyelven folyó cigány népismeret oktatás is része az intézmény életének, melyben a 21. századi elvárásoknak megfelelő körülmények között éljük mindennapjainkat.
 

Kérem, ismerkedjen meg részletesebben is programjainkkal, intézményünk mindennapi életével!
 

                      Kellemes időtöltést kívánok:

        Ronta Róbert

   igazgató
 TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN
VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL


ÚTMUTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN
VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSHEZ

 Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. A beiratkozási szándék megerősítése az alábbi telefonon is lehet: 73/480-063/1 mellék.

A beiratkozás 2020.04.28 - 05.15. között történik.


Iskolánk április 9. és 14. között zárva tart.
 

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.
 

Az elektronikus űrlap kitöltésének a menete:
 

1. A tanuló személyes adatait a tanuló hivatalos okmányai alapján szükséges megadni. A tanuló oktatási azonosítója megegyezik az óvodai rendszerben regisztrált ún. OM (oktatási) azonosítóval.
2. A választott intézménynél az intézmény neve mező ún. önkitöltő-típusú mező, amely azt jelenti, hogy a szövegmező kitöltésekor az első három karakter megadásával a program megjeleníti a rendszerben tárolt, nevében az adott karaktersort tartalmazó intézményeket a keresés megkönnyítése és meggyorsítása érdekében. A választott tagozatot legördülő listából szükséges kiválasztani.
3. A kérelmünkhöz a kötelezően csatolandó dokumentumokat mindig a megfelelő "+Dokumentum csatolása"– gombra kattintva rögzítsük a rendszerben, amelyet Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetünk meg.
4. A kérelmünk előnézeti megtekintését és beküldését a rendszerbe szintén Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetjük meg.
A Google Chrome keresőjébe az E-ügyintézés szöveg beírásával megjelenő kínálatból a KRÉTA E-ügyintézés-re kattintva megjelenik a nyitó oldal. Itt lehet indítani a beiratkozást, aminek a menete az előző tájékoztató 4. pontjában lévő linken található.


A böngésző keresőjébe az E-ügyintézés szöveg beírásával megjelenő kínálatból a KRÉTA E-ügyintézés-re kattintva megjelenik a nyitó oldal. Itt lehet indítani a beiratkozást, aminek a menete az előző tájékoztató 4. pontjában lévő linken található.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

- A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
- A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
- A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
- Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
- Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
- Nyilatkozat nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről
- Nyilatkozat nemzetiségi hovatartozásról


Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, intézményünk lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.
A személyes ügyintézéshez előzetesen telefonon történő időpont egyeztetés szükséges /73/480-063/1 mellék/.

Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására naponta 8-12 óráig van lehetőség. Amennyiben segítségre van szükség, 8:00-12:00-ig az iskolában lehet érdeklődni, elsősorban telefonon! (73/480-063/1 mellék)


Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.
 Tisztelt szülők!

 

2018 november 5-től az e-Naplós szülői felületen egy új menüpont nyílt e-Ügyintézés néven, melyben (egyelőre próbaüzemmódban) lehet ügyintézést indítani az iskola felé. Ezzel kapcsolatos bemutató videók találhatók itt, a felhasználói segédlet itt, valamint az e-Napló/e-Ügyintézés menüpont alatt.
 
A Magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében.

 

HATÁRTALANUL HAT-19-01-1292
"Magyar emlékek nyomában Horvátországban" pályázat
2019.09.10-13.

Előkészítő szakasz: - programelemek
  - előkészítő feladatok
Tanulmányi kirándulás: - a kirándulás teljes programja
  - útvonal
Értékelő szakasz: - értékelő feladatok
  - tartalmi beszámoló
A projekt kommunikációja: - kommunikációs feladatok
  - video beszámolóHATÁRTALANUL HAT-18-01-0005
"Székelyföld kincsei" pályázat
2019.05.05-10.

Előkészítő szakasz: - programelemek
  - előkészítő feladatok
Tanulmányi kirándulás: - a kirándulás teljes programja
  - útvonal
Értékelő szakasz: - értékelő feladatok
  - tartalmi beszámoló
A projekt kommunikációja: - kommunikációs feladatok
  - video beszámoló